Dárdainak semmi baja a mezzel (Fotó: AFP)
A rózsaszín mezt még augusztusban, a Jahn Regensburg elleni kupamérkőzésen mutatta be a Hertha, amelynek első számú szerelése a tradicionális kék-fehér csíkos mez, kék nadrággal és sportszárral, második számú pedig a szintén hagyományos tiszta fehér, kék díszítésekkel. A Német Labdarúgóliga (DFL) azonban előírja a csapatoknak, hogy használjanak egy harmadik számú szerelést is, amelynek színei nem egyezhetnek meg a hivatalos klubszínekkel.
A Herthánál ez ebben a szezonban a rózsaszín-fekete, amelyet be is kellett vetni Frankfurtban, lévén e szezonban az Eintracht nem piros-feketében, hanem fehér-fekete zebracsíkosban játszik, azt meg mindkét tradicionális berlini mez üti.
A Hertha 3., 1. és 2. számú meze 2016–2017-ben (Fotó: herthashop.de)
A Berliner Zeitung tudósítása szerint a Hertha-drukkerek elég ferde szemmel néznek a mezre, Frankfurtban kitettek egy „Csak kék-fehérben az igazi!” üzenetet hordozó transzparenst, majd a meccs végén a „Le a rózsaszín sz.rral, a színünk kék-fehér” dallal is hangot adtak nemtetszésüknek.
Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője nem különösebben csinált problémát az ügyből, persze miért is tenné? A már leadott mezen úgysem változtathatnak a berliniek, a rózsaszín-fekete tehát az idény végéig marad.
„Most több nő és gyerek vesz legalább Hertha-mezt, minden szuper” – közölte a magyar edző.
Forrás NSO