Vedad Ibisevic duplázott a Frankfurt ellen (Fotó: AFP)
NÉMET BUNDESLIGA
4. FORDULÓ
Eintracht Frankfurt–Hertha BSC 3–3
Lehetőségeihez és anyagi forrásaihoz képest parádésan rajtolt a Bundesligában a Hertha, de minimum ennyivel tartozott is híveinek Dárdai Pál csapata a kínos véget érő európai kupakaland miatt – a három siker után a Bayern München elleni zakótól tekintsünk el, per pillanat nincs a világon olyan klub, amelynek szégyen lenne kikapni a bajorok otthonában.
Elkapta a startpisztoly dörrenését az Eintracht Frankfurt is, amely csak Kleinheisler Lászlóéktól szenvedett vereséget, és újabb magyar párbajt jelentett, hogy Dárdai Herthája ellen kezdőként lépett pályára a magyar szakember oldalán egykor a válogatottat erősítő Huszti Szabolcs – Dárdaival sokat játszott párban a frankfurtiak jelenlegi mestere, a berlini születésű egykori középpályás, Niko Kovac is.
A pályán pedig svájci belharc eredményezte az első gólt, a hazai Haris Seferovic jött hátra védekezni, és lökte fölöslegesen a nagy kedvvel játszó Valentin Stockert – a büntetőt pedig Vedad Ibisevicértékesítette.
Ibisevic maga is hátralelkesedett egy alkalommal védekezni, és ennek is gól lett a vége, nem meglepő módon a Hertha mumusa, a két csapat utolsó hét bajnokiján hetedszer eredményes Alexander Meiertalált be két lépésről – és ezzel a góllal már vezetett a Frankfurt, mivel előtte a bombaformában lévő Marco Fabián is betalált, egy másik nagy berlini hiba után.
Dárdai a szünetben beküldte a liga leggyorsabb emberét, Alexander Essweint, aki gyorsan adott is egy gólpasszt Vedad Ibisevicnek, majd visszakapta azt a csatártól és maga is betalált, ráadásul szépségdíjas gólt szerzett a csereember.
Huszti nem remekelt, inkább a mezőnymunkából vette ki a részét, de abból derekasan – miközben a berlini cserekirály, Julian Schieber eldönthette volna a mérkőzést a hajrában, ha értékesíti a ziccerét.
Már fogalmaztuk a „A müncheni megálló után tovább robog a Hertha" címet, amikor kiderült, nem fért bele a meccsbe a Schieber-hiba, ugyanis a ráadásban a hazaiak két cserejátékosa, Ante Rebic és Michael Hector összehozott egy gólt. Niko Kovac is szerencsés kézzel, éles szemmel cserélt – döntetlen lett a régi cimborák találkozóján. Nem igazságtalanul.
Forrás NSO