A Barcelona játékosai gyakran ünnepelhettek (Fotó: Action Images)

A két csapat előző mérkőzésén a Barca 6–0-ra nyert, de a 63. percig csupán eggyel vezettek a katalánok.

A házigazda védelme az első fél óra végéig tartotta magát, akkor azonban Arda Turan indításával LuisSuárez kilépett, finoman megtolta a kifutó Pichu Cuéllar mellett, majd az üres kapuba passzolt (0–1).

Még fel sem ocsúdhattak a hazaiak, amikor már kettővel ment a Barca: a lesre játszó védők között Sergi Roberto ugrott ki, beadását pedig Rafinha az ötösről a kapuba fejelte (0–2).

A Gijón sorsa a 74. percben pecsételődött meg, akkorLora megkapta a második sárga lapját is, így emberelőnybe került a Barcelona – és újra beindult a gólgyár.

A 81. percben Paco Alcácer közeli lövését még óriási bravúrral a lécre ütötte Pichu Cuéllar, a kipattanóra viszont Neymar érkezett elsőként, mellel elvitte a kapus mellett, majd az üres kapuba lőtt (0–3).

Hogy teljes legyen a sorminta, néhány perccel később ismét jött egy jobb oldali Sergi Roberto-beadás és egy fejes az ötösről – ezúttal Arda Turan maradt üresen(0–4).

A teljesen széteső Gijónnak a végén Neymar még egyszer beköszönt (sőt ha a kapufáról befelé pattan a labda a legutolsó percekben, meglehetett volna a mesterhármasa is), azaz Lionel Messi nélkül is kiütéssel diadalmaskodott a Barca (0–5).
Forrás NSO