Neymar a harmadik, De Bruyne a negyedik helyet foglalja el a whoscored rangsorában (Fotó: thesportbible.com)

A whoscored.com futballportál érdekes összeállítást készített. A mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján rendszeresen értékelik a játékosokat. Különböző szempontokat, statisztikákat is figyelnek, mint például a lejátszott mérkőzések/percek, gólok, gólpasszok, de jegyzik a megnyert légi párbajokat és a passzpontosságot is. Ezeket számításba véve kijön egy érték, ami alapján rangsorba tudják állítani a futballistákat. A jelenleg élen álló labdarúgó személye pedig meglepő lehet! 
Ő ugyanis nem más, mint Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai játékosa. A mindössze 24 esztendős sportoló eddig három mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben, azonban a 270 perc alatt négy gólt szerzett, egy találathoz asszisztált, meccsenként átlagosan 4.7-szer lőtt kapura, passzainak 87.5 százaléka pedig csapattársat talált, ezzel 9.20-as értéket ért el.
Érdekes, hogy például Kevin De Bruynét, a Manchester City kiválóságát már hatszor is a csapatba jelölte Guardiola, az ezeken a találkozókon nyújtott remek teljesítménye viszont „mindössze” 8.16-os értéket képvisel a listán, ez pedig a negyedik helyre elegendő.
A felsorolás második helyét az Eintracht Frankfurt mexikói középpályása, Huszti Szabolcs csapattársa,Marco Fabián foglalja el, az első ötben pedig még két barcelonai játékos található: a harmadik Neymar, az ötödik pedig az utóbbi időben jobbhátvédként remeklőSergi Roberto lett.
A whoscored.com tízes listája
Forrás NSO