Sergi Roberto (balra) bejátszotta magát a Barcelona kezdőcsapatába (Fotó: AFP)

A Sport információi szerint a Barcelona vezetősége 2015 nyarán arról tájékoztatta Sergi Roberto menedzserét, Josep Maria Orobitget, hogy a játékosnak hosszú távon nincsen jövője a klubnál, ezért szívesen elengednék kölcsönbe vagy végleg eladnák.
Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője azonban úgy döntött, hogy a klubot érintő átigazolási tilalom miatt mégis megtartja Sergi Robertót, és Daniel Alves mögött második számú jobbhátvédként kalkulál vele addig, amíg Aleix Vidal pályára nem léphet.
A középpályásként is bevethető spanyol futballista meghálálta a bizalmat, az előző szezonban minden sorozatot figyelembe véve 49 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, és a házi rangsorban megelőzte Vidalt, aki 2016 januárjától már a szakmai stáb rendelkezésére állhatott.
Sergi Roberto ebben a szezonban már a katalánok első számú jobbhátvédjének minősül, hat mérkőzésen kiosztott négy gólpasszt – ebből kettőt a Sporting Gijón elleni szombati bajnokin –, míg a spanyol válogatottban a harmadik fellépésén megszerezte az első gólját.
Forrás NSO