A Corriere dello Sport is Nagy Ádámot méltatja (Fotó: afp)

„Nagy Ádám jelenleg aranyat ér” – áll rögtön a cikk címében.
Mint az olasz portál írja, Nagy megvétele a Bologna vezetőségének legjobb húzása volt, a fiatal középpályás maximálisan megszolgálja az árát. A Corriere dello Sport meg van győződve róla, hogy Nagy Ádám már most kétszer annyit ér, mint az érte nyáron kifizetett 1.8 millió euró – hozzátéve, hogy ez koránt sem a csúcs, hisz Nagy folyamatosan fejlődik.
Kiemelik a magyar válogatott játékos dinamizmusát, rugalmasságát, igaz, ez a Ferencvárosban is megvolt benne. A Bolognánál azon dolgoznak, hogy mentálisan fejlesszék a középpályást, aki annak ellenére, hogy először futballozik külföldön, rendkívül gyorsan beilleszkedett új klubjába.
Mint írják, Nagy Ádám az edzéseken sem kíméli magát, maximálisan hajt, amivel elnyerte Roberto Donadoni vezetőedző bizalmát. A szakember némi kísérletezgetés után megtalálta játékosának a legmegfelelőbb posztot 4–3–3-as rendszerében, Nagy Ádám meg is hálálja a belé vetett hitet, nagyon jó teljesítményt nyújt, 85 százalékos passzpontosságapedig önmagáért beszél.
„Nagy Ádám jelenleg a Bologna középpályájának szíve” – fogalmaz az olasz portál.
A Bologna legközelebb vasárnap lép pályára, akkor a Sassuolóval csap össze a bajnokságban – remélhetőleg a magyar fiúval a kezdőjében.
OLASZ SERIE A
9. FORDULÓ

12.30: Udinese–Pescara (Tv: DIGI Sport2)
15.00: Atalanta–Internazionale (Tv: DIGI Sport1)
15.00: Cagliari–Fiorentina
15.00: Crotone–Napoli (Tv: DIGI Sport3)
15.00: Empoli–Chievo
15.00: Torino–Lazio
18.00: Bologna–Sassuolo (Tv: DIGI Sport1)
20.45: Roma–Palermo (Tv: DIGI Sport1)