Rosszul járhat Bolívia a vb selejtezőben

Bolívia labdarúgó-válogatottja egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt elveszíthet négy pontot a világbajnoki selejtezősorozatban.

A chilei és a perui szövetség azért panaszolta be a bolíviai csapatot a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert egyik játékosa, Nelson Cabrera korábban pályára lépett Paraguay válogatottjában is.
A 33 éves védő 2007-ben egy barátságos meccsen szerepelt szülőhazája nemzeti együttesében. Szeptember 1-jén a Bolívia–Peru (2–0) találkozón a 82. percben, szeptember 6-án a Chile–Bolívia (0-0) mérkőzésen a 77. percben lépett pályára csereként.
A FIFA pénteken csupán annyit közölt, hogy beszerzi a szükséges információkat és dokumentumokat, amelyek értékelése után dönt az esetleges lépésekről. A nemzetközi szövetség szabályai szerint a játékosok csak egy felnőtt válogatottban futballozhatnak pályafutásuk során.
Ilyen esetekben általában a vétlen csapat 3–0-s gólkülönbséggel megkapja a győzelemért járó három pontot. Amennyiben most is így dönt a FIFA, Bolívia négy pontot veszít, Chile hármat, Peru kettőt kap.
Forrás NSO
Megosztás Google Plus

Rólunk FrisSport.hu

Mivel is foglalkozunk? Nos, mi minden nap igyekszünk minél több friss és érdekes hírrel szolgálni számotokra!
    Blogger Comment
    Facebook Comment