Itt van minden amit tudni lehet a mai El Clasico-ról

clasico.JPG
Ma délután (16:15) összecsap egymással a Barcelona és a Real Madrid, az az jön az El Clásico. Nagyobb vesztenivalója a mérkőzésen pedig a Barcelonának van.
Eljött a várva várt nap az idényben, amelyre minden szurkoló várt a nyári bajnoki sorsolás óta, vagyis december 3.-a, az El Clásico időpontja. Jelen állás szerint pedig úgy fest a tabella, hogy az ősi rivális Real Madrid hat ponttal vezet a Barcelona előtt. Nagyobb tétje a mérkőzésnek tehát a Barcelonának van, mivel egy esetleges vereséggel a katalánok 9 pontos hátrányba kerülhetnének úgy, hogy még a szezon felénél sem tartunk.
Sokat gondolkoztam azon, vajon Zidane miként fogja kiküldeni a pályára ellenünk a csapatát. Azt tudjuk, hogy a francia nagyon jó motiválásban, éppen ezért érdekel az, úgy küldi-e a pályára majd a csapatát, hogy (kis túlzással) végső csapást mérjenek majd ránk, tudván akkor 9 ponttal mehetnének. Vagy pedig úgy állnak a mérkőzéshez, az x is jó nekünk, a helyzeteink pedig így is meglehetnek.
Apropó, ha már fentebb említettem a végső csapás szót, ez az, amivel mi nem éltünk tavaly. Tavasszal amikor a Real Madridot fogadtuk, egy padlón lévő csapat ellen léptünk pályára (amelyre boxban 8-9 mp-nél tartottak volna a rászámolásban), ám ahelyett, hogy végleg kiütöttük volna őket a nyeregből, egy utolsó percekben lőtt Cristiano Ronaldo góllal hagytuk őket három ponttal távozni. Az azóta történtek pedig már történelmek, végül szoros csatában bajnokok lettünk, emellett a Király-kupa győzelem is jött, a Real Madrid pedig BL győztes lett.
Az az ellenünk lévő győzelem óriási lökést és motivációt adott Zidane csapatának, amely azóta is hajtja őket. Úgy gondolom egy mai győzelem a részünkről hasonlóan felpörgethetné a csapatot az idény hátralévő részére, míg a Madridot pedig visszavethetné. A madridiak már 32 hivatalos mérkőzése nem kaptak ki, így ha éppen ellenünk szakadna meg a sorozatuk, akkor úgy gondolom, az visszavetné őket. S vége lenne a "verhetetlen" nimbuszuknak.
Igen ám, de a legfőbb kérdés az, Luis Enrique csapata melyik arcát fogja majd mutatni ma délután. Amennyiben a játékosok kihozzák magukból azt, amit tudnak, akkor úgy gondolom, nem lesz miért aggódni. Ha sikerül elkapnia a mérkőzésre a fonalat Busquetsnek és Rakiticnek, melléjük pedig visszatér Iniesta, akkor úgy gondolom nem lehet majd nagy gond a pályán. A kapitány visszatérése pedig külön fontos lesz, az ő stabilitása, és higgadt játéka mindenféleképpen kellene a középpályára.
Az elől lévő hármashoz (MSN) pedig nem lenne túl sok kérésem: A védekezésből vegyék ki a részüket, és segítsenek be a többieknek. A Madrid ellen úgy gondolom luxus és óriási hiba lenne, ha mindhárman elől álldogálnának. Emellett pedig Neymar és Suárez könyörtelenül használják majd ki az előttük adódó lehetőségeket. A brazil utoljára október 19-én lőtt gólt a csapatban (legalább gólpasszokkal jelentkezett az utóbbi időszakban), míg Suárez pedig november 6-án a Sevilla ellen. Na és akkor még Alcácerről nem is beszéltünk, vagy Mascheranoról, de hagyjuk is a tréfát.
Amennyiben pedig a csapat az utóbbi időben mutatott rossz arcát fogja mutatni (gondolok itt például a Sociedad elleni mérkőzésre is), akkor...
Hiányzok / sérültek, várható kezdők
Nagyobb hiányzói a Madridnak lesznek. Sérülés miatt nem lehet ott a pályán náluk Kroos, Bale és Morata sem. Míg nálunk pedig csak Mathieu fog hiányozni sérülés miatt.
A Barcelona várható kezdőcsapata: Ter Stegen; Roberto (Mascherano), Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Neymar, Suárez.
A Real Madrid várható kezdőcsapata: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kovacic, Modric; L. Vázquez, Isco, C.Ronaldo; Benzema.
16:15-től jó szurkolást mindenkinek! Visca el Barca! (A hivatalos kezdőcsapatokkal még jelentkezem majd.) Még egy apró és érdekes statisztika, 9 éve nem kapott ki decemberben a csapat a bajnokságban a Nou Camp stadionban.
Forrás: Barcanoticias
Megosztás Google Plus

Rólunk FrisSport.hu

Mivel is foglalkozunk? Nos, mi minden nap igyekszünk minél több friss és érdekes hírrel szolgálni számotokra!
    Blogger Comment
    Facebook Comment