Villareal-Barcelona 1-1 Mérkőzéselemzés


A spanyol bajnokság 17. játéknapján 1-1-es döntetlent ért el a Barcelona a Villarreal otthonában. Ha érzékenyen érint a csapat bírálása, kérlek ne olvasd el a cikket. Köszönöm.
Tegnap került megrendezésre a Villarreal-Barcelona bajnoki mérkőzés, amely 1-1-es döntetlennel zárult. Ez az eredmény pedig azt jelentette, hogy a Real Madrid előnye immáron már 5 pont a csapattal szemben, amely lehet 8 is, amennyiben az elmaradt mérkőzésüket hozni fogják.
Igazából már a mérkőzés előtt úgy voltam vele, hogy innentől nekünk nem szabad hibáznunk, ha bajnokok akarunk lenni, és a játékosoknak ennek szellemében kell majd pályára lépnie hétről-hétre.
A mérkőzés végül 1-1-es végeredményt hozott, Messi mérkőzés végén lőtt fantasztikus szabadrúgás góljának köszönhetően. Ezért az egy pillanatért megérte a mérkőzést végig nézni.
A tegnapi mérkőzésről és úgy pár dologról pár észrevétel:
- Felesleges a tizenegyesekkel jönni szerintem.  Ahogy Soriano kezezéséért (az első) tizenegyest kaphattunk volna, úgy ugyanúgy a Villarreal is tizenegyest kaphatott volna Mascherano kezezése után. Soriano második kezezése pedig nálam sem lett volna tizenegyes. Háttal esett rá a labdára, abszolút nem volt szándékos kezezés.
- Lehet jönni azzal, hogy a bírók (és Tebas) ellenünk vannak. Van is benne valami, de nem csak miattuk állunk így a bajnokságban. Azt mindenki megjegyzi, ha ellenünk tévednek, de amikor nekünk kedveznek (például Sociedad ellen), akkor mindenki csendben van. Egyébként szerintem egész Spanyolországban gyenge a játékvezetés, függetlenül attól, hogy milyen meccset vezet éppen a bíró. Még annyi, ha ez a csapat (Barcelona) csúcsformában lenne (de az MSN is elég lehetne elől), és mindenki maximális fordulatszámon pörögne, teljesen mindegy lenne ki-hogyan vezetné a mérkőzést, nem lenne ellenfelünk.
- Szerintem első sorban a játékosoknak / és Luchonak kéne tükörbe néznie, hogy mindent megtettek-e a győzelemért, és mindent kiadtak-e magukból. Ha pedig már itt tartunk, néhány idézetet hagy másoljak be ide:
"A győztes és a vesztes gondolkodásmódja
A győztesnek: mindig van egy terve ...
A vesztesnek: mindig van egy kifogása.
A győztes: “Engedd, hogy segítsek Neked!”
A vesztes: “Nem az én feladatom!”
A győztes: minden problémára talál megoldást,
A vesztes: minden megoldásban talál problémát.
A győztes: összehasonlítja teljesítményét a céljaival.
A vesztes: összehasonlítja teljesítményét a másikéval.
...
Egy győztes tudja, hogy az ellenségesség a legjobb tanító.
Egy vesztes áldozatnak érzi magát az ellenségesség előtt.
Egy győztes tudja, hogy cselekvéseinek az eredményei tőle függnek.
Egy vesztes a balszerencse létezésében hisz.
Egy győztes sokat dolgozik, de sok szabadidőt is teremt saját maga számára.
Egy vesztes mindig egy “nagyon elfoglalt” személy, akinek még az övéi számára sincs ideje.
Egy győztes szembeszáll a kihívásokkal.
Egy vesztes kitér előlük és nem mer szembeszállni velük.
Egy győztes ígéretet tesz, szavát adja és meg is tartja azt.
Egy vesztes ígéreteket tesz, de nem ad semmi biztosítékot, és amikor hibázik, akkor igazolásokat keres.
Egy győztes azt mondja: ”Jó vagyok és még jobb leszek“.
Egy vesztes azt mondja: “Nem vagyok éppen olyan rossz, mint sokan mások“.
Egy győztes tiszteli azokat, akik többet tudnak, mint ő, és megpróbál tanulni tőlük.
Egy vesztes ellenkezik azokkal, akik többet tudnak, mint ő, és csak a hibáikat veszi figyelembe.
Egy győztes valamivel többért érzi felelősnek magát, mint csupán a munkájáért.
Egy vesztes nem vállal fel semmit és mindig azt mondja: ”Csupán a munkámat végzem“.
Egy győztes azt mondja: ”Kell létezzen egy jobb út, hogy megcsináljam…“.
Egy vesztes azt mondja: ”Mindig így csináltam”.
Egy győztes a megoldásnak egy része.
Egy vesztes a problémának egy része.
Egy győztes megosztja a felismeréseit…
Egy vesztes elraktározza a tudását és megnyugszik azzal, hogy birtokolja…"
(idézet forrása: ijozsef.blogspot.hu)
"Vannak akik csak dumálnak, és vannak, akik csinálják." - Michael Ballack.
"Aki fél a vereségtől, az a győzelembe menekül." - Dani Alves.
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!" - Simon Tibor (nyugodjon békében).
Ezek az idézetek alapján meg érdekelne, hogy ti mit gondoltok a csapatról? Mert, hogy páran (például az új fizetés miatt) olyan lettek, mint a jól lakott napközisek, az is biztos. Néhány játékosokon pedig azt látni, mintha csak a mezét vinné ki a pályára.
Ami egyébként ide kellene szerintem, az egy jó alapos fejmosás, és nem a 20 perces edzés előtti csendes megbeszélésre gondolok a kerethez. Hanem igen is, ha úgy van, le kellene ordítani a játékosok fejét. Na már most, ezt Luchoból nem nézem ki. Ilyenkor örülnék, ha egy Simoene stílusú edző ülne a kispadunkon, aki a legnagyobb sztárokat is képes lenne "fenékbe rúgni", és leültetni a kispadra, hogy gondolkodjanak csak el, miért is kapják a pénzüket. Mert ezzel a hozzá állással nemhogy a bajnokság nem lesz meg, hanem egyetlen trófea sem. És persze lehet azzal jönni, még csak január van, és tavasszal vagyunk csúcsformában (mondjuk tavaly mi is történt tavasszal?!), de ezzel a játékkal és a hozzá állással tavaszra már minden el fog dőlni. Ahhoz, hogy itt javulás legyen, drasztikus változások kellenének...
Egyébként úgy gondolom, lehet páran megköveznek érte, és jönni fognak majd a pesszimista vagy, temeted a csapatot szövegek, de vállalom: szerintem a liga már most eldőlt, és már csak két trófeáért vagyunk harcban.
Persze, mindenki gondolja meg mondja, az 5/8 pont nem olyan nagy előny, meg hát a Real Madrid is honnét jött vissza tavaly. De szerintem ez nekünk idén nem fog összejönni, mégpedig azért, mert mi nem vagyunk a mostani szezonban kiegyensúlyozott csapat, míg a Madrid pedig az.
Biztos fog még a Real Madrid is pontokat hullajtani, csak az a baj, mi is ugyanúgy fogunk. Már most sok olyan mérkőzésen hullajtottunk pontokat (például elég a két újonc elleni mérkőzésre emlékezni), ahol senki sem várta. Így pedig nehéz bajnokságot nyerni. Ha innentől bajnok akar lenni a csapat, akkor el kell kezdeni egy nagy győzelmi szériát produkálni a játékosoknak a bajnokságban. Vagy mondhatnám úgy is, innentől csak a győzelem elfogadható minden bajnoki mérkőzésen.
Amennyiben pedig innét Lucho fel tudja majd támasztani a csapatot, és fel vezeti újra a csúcsra, abban az esetben emelem majd a nem létező kalapomat előtte...
(Cikk forrása: barcanoticias)
Megosztás Google Plus

Rólunk FrisSport.hu

Mivel is foglalkozunk? Nos, mi minden nap igyekszünk minél több friss és érdekes hírrel szolgálni számotokra!
    Blogger Comment
    Facebook Comment