A 32 esztendős középpályás jelenlegi megállapodása a 2017–2018-as szezon végén lejár a Barcelonánál. A Marca úgy tudja, a katalán klub még a mostani idény vége előtt új szerződést köt a csapatkapitánnyal, aki további két évre írhat alá (valamint plusz egy évre opcionálisan).

Ám a Barcelona elöljárói azt szeretnék, ha Iniesta – aki több, mint húsz éve a gránátvörös-kékek igazolt labdarúgója – visszavonulása után a klub világhírű akadémiáján, a La Masián vállalna vezetői tisztséget, s ezt az új szerződésben rögzíteni kívánják.

A Fuentealbillában született világ- és Európa-bajnok futballista a Barcelonában nevelkedett, 2002-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban, amelyben azóta 403 élvonalbeli bajnokin lépett pályára.

Iniesta 1996-ban – 12 évesen – került a La Masiára, 2002-ben Louis van Gaal vezetőedző kezei alatt debütált a „nagyok” között. A 115-szörös válogatott mindent megnyert a Barcelonával, amit lehetett, igazi ikonná vált az évek során, a Bajnokok Ligájában a Chelsea-nek lőtt bombagólja a Stamford Bridge-en pedig az egyik legemlékezetesebb találat a Barca történetében.
Forrás NSO